Skutbergets historia - föreläsning på Seniorernas hus

I samverkan med föreningen Skutbergets Wenner, erbjuder Medborgarskolan en föreläsning om Skutbergets historia och framväxt.

Föreläsningen är gratis.

Fredagen den 26 januari 2018
Klockan: 13:30-15:00
Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på nedan sida.

Medborgarskolan anmälan - Skutbergets historia

1000 personer deltog vid manifestationen

I lördags anordnade föreningen en demonstration mot anläggandet av ett Muminland på Skutberget. Omkring 1000 personer deltog vid denna manifestation som inleddes med demonstrationståg genom centrala Karlstad och avslutades på Stora Torget med tal och underhållning. Föreningen har tagit emot många uppskattande ord från deltagare men även de som inte kunde delta just vid detta tillfälle. Media var på plats och demonstrationen uppmärksammades i både tidningar och TV.

Skutbergets Wenner vill sända ett stort tack till alla er som deltog och därmed var med och gjorde arrangemanget så lyckat. Föreningen vill också tacka konferencier Anders Holmberg, kören Sångkompaniet för vacker värmlandssång, Bo Landin och Elsa Wangsten för tänkvärda tal samt Anders och Christer Halvarsson som sjöng Skutbergets egen kampsång. Ett extra stort tack riktas till demonstrationsgruppen för deras gedigna arbete innan och under demonstrationen.

Demonstration 2 december

Vi träffas vid Café Slussvakten (som alltså ligger vid Pråmkanalen nedanför bl.a. gamla fängelset) kl. 12. Går mot Stora Torget kl.12.30 där vi slutligen samlas för tal och andra manifestationer kl. 13. Väl mött!

Tipspromenaden 30 september

Ingen lyckads pricka in alla 12 rätta svaren men två deltagare med ett klassikt fint efternamn visste mest.

11 rätt: Sven Forsell, Linda Forsell   STORT GRATTIS !

10 rätt: Bland de som hade 10 rätt har vi dragit 3 vinnare, Birthe Ripa, Andras Marovics och Bernt Andersson

Samtliga vinnare kommer att kontaktas av föreningen för överlämning av priser.

Frågorna finner du här Tipspromenad Skutbergsdagen 2017

Rätta svaren är:
1. Karlstad Windsurfingklubb
2. Kattfjorden
1. Björk
X. Lärare
2. En konferensgård
X. 1972
X. Kuling
X. Friluftsfrämjandet
2. 100.000
2. Ca 30%
2. 6
X. 300 m

 

Skutbergets Wenner bjuder in till Skutbergsdagen 30/9

Föreningen Skutbergets Wenner bjuder in till Skutbergsdagen lördagen den 30:e september. Denna dag kommer föreningen fira att motionscentralen fyller 45 år med olika aktiviteter ute på Skutberget. Föreningen kommer informera om var vi befinner oss och hur det aktuella arbetet ser ut. Programmet för dagen kommer presteras framöver, vi beräknar att starta upp klockan 12.

Visa upp din egen förening på Skutbergsdagen
Vi vill att Skutbergsdagen skall bli en gemensam manifestation för det fantastiska föreningslivet i Karlstad. Vi ser gärna att alla föreningar med inriktning mot sport och friluftsliv syns på Skutberget denna dag. Hitta på någon kul aktivitet som lockar nya medlemmar till just din förening, gärna något kul för barnen så att vi får en familjedag för alla.

Det spelar ingen roll om det är MTB, Fotboll, Bandy, ultralöpning eller Yoga. Alla icke politiska, icke religiösa föreningar är välkomna. Är du aktiv i en sådan förening? Ta chansen att synas, helt utan kostnad så klart.

Sponsring
Vill ditt företag synas på Skutbergsdagen? Det kommer komma massor av folk till Skutberget lördagen den 30:e och är ett utmärkt tillfälle att visa hur ert företag värnar om Skutberget. Vill ni sponsra någon aktivitet t.ex kaffe, grillkorv eller annat så hör av dig till oss.  Alla bidrag är välkomna.

Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. att ni vill vara med.

Sponsorer

Ett stort tack till våra sponsorer som stöder vår verksamhet ekonomiskt eller genom andra bidrag. Stötta dom så stöttar ni oss!

Känner du själv till ett företag eller privatperson som du tror kan vara beredda att hjälpa till? Hör av dig!

ICA Supermarket Spara Våxnäs  Lugnets Massage Nygrens Brandservice 

Kalendern

03 jan 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden
17 jan 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden
31 jan 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden
14 feb 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden