Öka trycket i kampen mot kommunen

Skutbergets Wenner. Möte Medborgarskolan oktober 2017

Fullsatt. Anders Johansson, Thomas Martinsson och Lars-Olof Ferm informerar.

 

Mötet på Medborgarskolan på torsdag kväll var lyckat, med uppstart av olika grupper för att skruva upp trycket gentemot kommunens planer på Skutberget.

Lokalerna var fyllda till bristningsgränsen och det var många frågor som skulle besvaras.

De grupper som bildades var följande
1. Samråd, juridik, politik.
2. Namninsamling.
3. Informationsmaterial, media.
4. Manifestation, demonstration.
5. Hallo Skutberget, medlems värvning och tävlingsdag.

Alla de som var på plats tackar vi för visat intresse och engagemang samt att de som inte kunde komma är välkomna att höra av sig till föreningen, ni är välkomna ni med.

Inget är försent, varken att gå med i föreningen eller deltaga i en grupp för att rädda Skutberget och givetvis är det inte försent i kampen mot kommunen och politikerna.

Hälsningar Thomas Martinsson,
ordförande i Skutbergets Wenner

 

Skutbergets Wenner gästade P4 Värmland

Tisdagen den 19/9 gästade Skutbergets Wenner Sveriges Radio P4 Värmlands morgonprogram. Skutbergets Wenner var inbjudna för att prata om hur föreningen ser på den tidvis hårda ton som förekommer i debatten kring Skutbergets framtid. Här kan du lyssna på programmet.

Skutbergets Wenner vill vara tydliga med att föreningen tar avstånd från alla former av trakasserier, hot och kränkningar mot såväl privatpersoner, tjänstemän, politiker som andra offentliga personer . Vi vet att det känslomässiga engagemanget

Skutbergets Wenner lämnar in medborgarförslag

Under sommaren 2016 gav sig två löparentusiaster ut för att testa de bästa motionsspåren runt om i landet. Varje kommun skulle besökas och de glada löparna upptäckte, upplevde och utvärderade över 300 spår under sommaren. Resultatet av deras unika projekt och gedigna arbete presenterades denna sommar och Skutbergets motionsspår stod i slutändan som vinnare av utmärkelsen Sveriges bästa motionsspår.

Fakta om Muminparken. Del 1. Ytor.

Den röda markeringen visar den planerade Muminparkens yta. Den blå besöksparkeringen. Och den gula Skutbergets mest använda ytor sommartid. 40% av dem försvinner till Muminparken.

Nu blommar det på Motionscentralen igen!

Skutberget motionscentralen

När Skutbergets Motionscentral stängdes i dec 2016 slängdes alla de stora gröna blommor som förr prydde lokalerna på tippen. Så när centralen nyligen öppnades igen stod man därför helt utan blommor. Det såg litet torftigt ut tyckte vi. Så för att råda bot på det har Skutbergets Wenner via samarbete med Kalenius Växtcenter lånat ut en härlig uppsättning palmer som numer förskönar entréhallen. Visst ser det litet trevligare ut?

Sponsorer

Ett stort tack till våra sponsorer som stöder vår verksamhet ekonomiskt eller genom andra bidrag. Stötta dom så stöttar ni oss!

Känner du själv till ett företag eller privatperson som du tror kan vara beredda att hjälpa till? Hör av dig!

ICA Supermarket Spara Våxnäs  Lugnets Massage Nygrens Brandservice 

Kalendern

03 jan 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden
17 jan 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden
31 jan 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden
14 feb 2018;
02:00PM -
Skutbergspromenaden